Rikosoikeudellinen vastuu kirjanpitäjän työssä -aamiaisseminaari

Loading Loading...

Ajankohta 28.2.2018
Aika 8.30 - 11.00
Kesto 0,5 pv
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 23.2.2018 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Missä tilanteissa kirjanpitäjä voi olla vaarassa joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen? Millaista huolellisuutta ja varotoimenpiteitä oman selustan suojaamiseen tarvitaan ja miten kirjanpitäjä voi suojata asemaansa rikosepäily-tilanteessa? Mitä velvoitteita uusi rahanpesulaki asettaa kirjanpitäjille?

Amiedun ajankohtaisaamupäivässä käsitellään näitä ja monia muita kirjanpitäjiä askarruttavia rikosoikeudellisen vastuun riskiin liittyviä kysymyksiä. Aamun aikana käydään läpi mm. kirjanpito-, vero- ja velallisrikosten tunnusmerkistö sekä vastuun jakautumiseen kirjanpitovelvollisen ja kirjanpitäjän välillä vaikuttavat periaatteet. Käytännön näkökulmaa haetaan tyypillisistä kirjanpitäjän arkityössä vastaan tulevista tilanteista, mm. epäselvistä lähipiiritapahtumista sekä oikeustapauksista.

Seminaarissa luodaan katsaus myös uudessa rahanpesulaissa tilitoimistoille asetetut keskeisimmät velvoitteet koskien mm. asiakkaiden tuntemista ja tunnistamista sekä sen dokumentointia huomioiden vuonna 2017 voimaan tulleen rahanpesulain mukanaan tuomat uudet velvoitteet.

Tule mukaan tehokkaaseen aamupäivään kuulemaan ajankohtaisimmat tiedot!

Kohderyhmä

Ajankohtaisaamupäivä on suunnattu erityisesti kirjanpitoon liittyvissä tehtävissä tilitoimistoissa ja yritysten taloushallinnoissa työskenteleville sekä niihin opiskeleville.

Sisältö

HT-tilintarkastaja, BBA Miki Lehtomäellä on yli 10 vuoden laaja-alainen käytännön kokemus taloushallinnon, kirjanpidon ja tilintarkastuksen vaativista asiantuntijatehtävistä tilintarkastajana, talouspäällikkönä, controllerina ja taloushallinnon kouluttajana. Hän on ollut mukana sadoissa kaiken kokoisten ja muotoisten yhteisöjen tilintarkastuksissa ja erityistilintarkastuksissa. HT Lehtomäki on eloisa ja käytännönläheinen kouluttaja, joka on saanut erityistä kiitosta johdonmukaisesta ja kiinnostavasta esitystavasta sekä käytännönläheisestä lähestymistavasta. Hän vierailee säännöllisesti kouluttajana talousalan oppilaitoksissa, ammattijärjestöjen seminaareissa sekä tilitoimistoissa.

Ohjelma

8.30 Ilmoittautuminen ja aamiaistarjoilu alkavat

8.45 Rikosoikeudellinen vastuu kirjanpitäjän työssä
• Rikosoikeudellisen ja sopimusvastuun keskeiset erot
• Rikosprosessin perusasioita, tekemisen muodot ja vastuun jakautumista koskevat perusperiaatteet
• Kirjanpitorekisten tunnusmerkistö
• Lähipiiritapahtumien problematiikkaa
• Mitä pitäisi tehdä:
o Miten ennaltaehkäistä vastuuta?
o Miten turvata asemansa?
• Katsaus uuden rahanpesulain tilitoimistoille asettamiin velvoitteisiin
o Asiakkaan tunteminen ja tunnistaminen
o Tosiasiallisen edunsaajan tunnistaminen
o Uuden lain mukanaan tuomat rekisteröinti- ja ilmoitusvelvollisuudet

11.00 Tilaisuuden päätös

Hinta

Aamiaisseminaarin hinta on 160€ (129 € + alv.) Hintaan sisältyy koulutus, materiaalit sekä ohjelman mukaiset tarjoilut.

Peruutusehdot

Peruutuksista tulee ilmoittaa kirjallisesti osoitteeseen asiakaspalvelu@amiedu.fi. Osallistumisen voi peruuttaa maksutta 23.2.2018 asti. Tämän jälkeen veloitamme peruutusmaksuna 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta asiasta vähintään päivää ennen, laskutamme koko osallistumismaksun.

Koulutuspaikka

Taitotalon kongressikeskus
Valimotie 8
00380 Helsinki

Ilmoittautuminen

Täytä lomake oikealla olevasta Ilmoittaudu-linkistä.

Kysy lisätietoja

Mervi Valtonen
kouluttaja, KTM
puhelin 020 7461 495
mervi.valtonen(at)amiedu.fi

Ilmoittaudu

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi