Laitoshuoltajan ammattitutkinto

Loading Loading...

Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
Aika
Kesto n.1 – 1,5 v
Ilmoittautuminen/ Hakeminen ilmoitetaan myöhemmin


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on antaa aikuisopiskelijalle valmiudet suorittaa laitoshuoltajan ammattitutkinto näyttötutkintona. Tarvittaessa opiskelija voi suorittaa vain osia tutkinnosta. Suoritettavat tutkinnon osat riippuvat kunkin opiskelijan omasta taustasta ja osaamisesta.

Tutkinnon suorittanut toimii itsenäisesti ja asiakaslähtöisesti puhdistuspalvelualan monipuolisissa työtehtävissä erilaisissa asiakaskohteissa. Koulutus antaa valmiudet hoitaa palvelusopimukseen kuuluvat siivoustyöt nykyaikaisin siivousmenetelmin sekä osallistua muiden oheispalveluiden tuottamiseen. Koulutukseen kuuluu myös töiden suunnittelua ja kehittämistä.

Kohderyhmä

Laitoshuoltajan ammattitutkinto soveltuu ammattitutkintoa vailla oleville henkilöille, jotka työskentelevät puhdistuspalvelualan työtehtävissä. Koulutus soveltuu myös uudistettua ammattitutkintoa vailla oleville henkilöille.

Koulutukseen hakeutuva voi olla myös työtön. Työttömyysetuuden saamisen edellytykset kannattaa selvittää TE-toimistosta. Autamme työssäoppimispaikan löytämisessä. www.te-palvelut.fi

Edellytämme hakijoilta muutaman vuoden työkokemusta puhdistuspalvelualan tehtävistä. Koulutukseen hakeutuvalla ei saa olla yliherkkyyttä kemikaaleille. Hyvä fyysinen kunto on suositeltavaa. Tutkinnon suorittaminen edellyttää riittävää suomen kielen taitoa.

Toteutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, joka sisältää lähiopetusta, etäopiskelua ja työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan arkipäivisin noin 2-4 päivänä kuukaudessa (Lähiopetusta ei joulu- ja hiihtolomien aikana eikä kesä-heinäkuussa). Lähiopetus toteutetaan klo 12-16 välisenä aikana tai sopimuksen mukaan.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Oppisopimuskoulutuksena suoritettavaan tutkintoon opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.

Suorittamisaika

Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisaika määräytyvät yksilöllisesti. Yleensä koulutus kestää noin 1-1,5 vuotta.

Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Sisältö

Pakolliset
1. Siivouspalvelut
2. Perussiivouspalvelut

Valinnaiset (valittava 2 valinnaista)
1. Ateriapalvelut
2. Asiakaslähtöinen palvelujen tuottaminen
3. Avustaminen ja huolenpito
4. Erityissiivouspalvelut
5. Huonekasvien huoltaminen
6. Laitoshuoltopalvelut
7. Tekstiilien huoltaminen
8. Työalueeseen opastaminen
9. Ympäristönhuoltopalvelut
10. Yrittäjänä toimiminen
11. Muun ammatti- tai erikoisammattitutkinnon osa

Hinta

Koulutus voidaan toteuttaa:  
Koulutuksen opiskelijamaksu on 100 €. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Paikkoja on rajoitetusti.   
Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.   
Tutkintomaksu 58 €. Tutkintomaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä.

Koulutuspaikka

Amiedu
Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

Hakeminen

Seuraavan koulutuksen aloitusajankohta ei ole vielä varmistunut. Lähetä Amiedun asiakaspalveluun yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun koulutus seuraavan kerran tulee hakuun.

Kysy lisätietoja

Sanna Slater
kouluttaja
puhelin 020 7461 583
sanna.slater(at)amiedu.fi

Lähetä yhteystietosi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi