Vartijan ammattitutkinto

Loading Loading...

Seuraavan koulutuksen arvioitu aloitusajankohta on syksyllä 2017.

Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
Aika
Kesto n. 1 - 1,5 vuotta
Ilmoittautuminen/ Hakeminen ilmoitetaan myöhemmin


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on vartijan ammattitutkinnon suorittaminen. Tutkinnon suorittaneella henkilöllä on valmiudet toimia vartioimisliikkeissä monipuolisissa vartiointitehtävissä. Vartijan ammattitutkinnossa voit syventää vartijan peruskoulutuksessa saamiasi tietoja ja taitoja.

Kohderyhmä

Vartijan ammattitutkinto on suunnattu etenkin vartiointiliikkeissä vartijana työskenteleville, joilla on vähintään vuoden työkokemus vartijan tehtävistä. Mikäli työkokemusta ei vielä ole, edellytetään tutkinnon suorittajalta vartijan koulutuksen suorittamisen jälkeen työ- tai työharjoittelupaikan hankkimista. Koulutuksen edellytyksenä on riittävä kielitaito, nuhteettomuus ja alalle soveltuvuus.

Toteutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti valmistavana koulutuksena sekä näyttöinä. Jokaiseen osioon järjestetään tutkinnon suorittamiseen valmistavaa koulutusta lähiopetuksena. Lisäksi koulutukseen sisältyy ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan päiväopetuksena noin 2-3 päivänä kuukaudessa.

Suorittamisaika

Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisaika määräytyvät yksilöllisesti. Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon. Jos tutkinnon suorittajalla on jo kokemusta vartiointialalta, tutkinnon voi saada suoritettua alle vuodessa. Jos kokemusta ei vielä ole, kestää tutkinnon suoritus yleensä noin 1,5 vuotta.

Sisältö

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja neljästä valinnaisesta osiosta. Tutkinto on valmis, kun kaikki kuusi osiota on suoritettu hyväksytysti.

Pakolliset tutkinnon osat:
1. Vartijan koulutus
2. Pelastustoiminta

Valinnaiset tutkinnon osat:
•    Toiminta eri vartiointimuodoissa
•    Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö
•    Tilannehallinta
•    Järjestyksenvalvonta
•    Kaupan turvallisuustoiminta
•    Turvatarkastus
•    Henkilösuojaus
•    Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteiden turvallisuusvalvonta
           o    Vastaa kahta tutkinnon osaa
•    Sammutus- ja pelastustoiminta
           o    Vastaa kahta tutkinnon osaa
•    Turvallisuusalan esimiestoiminta
•    Arvokuljetustoiminta
•    Tutkinnon osa turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnosta, lukkosepän ammattitutkinnosta tai lukkoseppämestarin erikoisammattitutkinnosta

Tarkemmat tiedot eri tutkinnon osien sisällöistä ja osaamisvaatimuksista löytyvät täältä: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1954443/naytto/tutkinnonosat

Hinta

Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena, jolloin hakijalla on oltava tutkinnon suorittamiseen soveltuva työpaikka. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Oppisopimuspaikkoja on rajoitetusti.

Jos opiskelijalla ei ole oppisopimuspaikkaa, koulutuksen hinta on 800€ (sis. alv 24 %).

Rahoitusmuodosta riippumatta opiskelija maksaa tutkintomaksun 58 €, joka suoritetaan näyttötutkintoon ilmoittautumisen yhteydessä. Tutkintomaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Seuraavan koulutuksen arvioitu aloitusajankohta on syksyllä 2017.

Lähetä Amiedun asiakaspalveluun yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun koulutus seuraavan kerran tulee hakuun.

Kysy lisätietoja

Marika Vainola
kouluttaja
puhelin 020 7461 656
marika.vainola(at)amiedu.fi

Jari Tuomainen
koulutuspäällikkö
puhelin 020 7461 436
jari.tuomainen(at)amiedu.fi

Lähetä yhteystietosi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi