Rakennusalan perustutkinto, talonrakennusalan koulutusohjelma, oppisopimus

Loading Loading...

Ajankohta sopimuksen mukaan
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen jatkuva haku


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutus antaa opiskelijalle hyvät valmiudet ja perusteet työskennellä talonrakentajana. Koulutuksen tavoitteena on antaa aikuisopiskelijalle valmiudet suorittaa rakennusalan perustutkinto näyttötutkintona. Suoritettavat tutkinnon osat riippuvat kunkin opiskelijan omasta taustasta, osaamisesta sekä työpaikasta. Tutkinnon suorittaja saa perusvalmiudet työskennellä alan töissä itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä. Hän oppii itsenäisesti valitsemaan oikeat materiaalit, työvälineet ja työtavat sekä ymmärtää työturvallisuuden, taloudellisuuden, yrittäjyyden ja asiakaspalvelun merkityksen.

Kohderyhmä

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät tai aikovat työskennellä rakennusalalla. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina alaan liittyvää työpaikkaa.

Toteutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, itseopiskelua sekä työssä oppimista. Lähiopetuspäivät ovat arkipäivisin klo 7.30 - 14.00, Amiedu vastaa tietopuolisesta koulutuksesta.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Oppisopimuskoulutuksena suoritettavaan tutkintoon opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.

Suorittamisaika

Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, yleensä noin 1,5 - 2 vuotta. Opiskelijan aiempi hankittu ammattillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Sisältö

Rakennusalan perustutkinto koostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja neljästä valinnaisesta tutkinnon osasta, henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Valinnaisista osista yksi saa olla osa toisesta tutkinnosta.

Jokaisen tutkinnon osan koulutuksessa annetaan opetusta työn suorittamiseen, työsuunnitelman laadintaan, määrälaskentaan, työturvallisuuteen ja ympäristöasioihin sekä työn laatukriteereihin.

Pakolliset tutkinnon osat:
•Perustustyöt
•Runkovaiheen työt

Amiedussa opiskeltava valinnaiset osat:
•Muuraustyöt
•Laatoitus
•Rappaustyöt
•Ulkoverhous- ja kattotyöt
•Sisävalmistusvaiheen työt
•Raudoitus ja betonointi
•Korjausrakentaminen
•Vedeneristys

Hinta

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Opiskelija maksaa ainoastaan tutkintomaksun 58 €, joka suoritetaan näyttötutkintoon ilmoittautumisen yhteydessä. Tutkintomaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä.

Osallistumisehdot

Koulutus on suunnattu peruskoulun tai ylioppilastutkinnon suorittaneille henkilöille, joilla on mahdollisuus solmia oppisopimus alan työnantajan kanssa koulutuksen ajaksi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Täytä sivulla oleva Hae koulutukseen -linkistä avautuva sähköinen hakulomake.

Voit myös pyytää paperihakulomakkeen Amiedun asiakaspalvelusta.
Lomake palautetaan osoitteella Amiedu/asiakaspalvelu, PL 151, 00381 Helsinki.

Kysy lisätietoja

Pasi Lahdenne
kouluttaja
puhelin 020 7461 464
pasi.lahdenne(at)amiedu.fi

Terhi Viik
koulutusassistentti, oppisopimusasiat
puhelin 020 7461 310
terhi.viik(at)amiedu.fi

Hae koulutukseen

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi