Harrin tie vei takaisin Amieduun

 Kouluttaja Harri Ajomaa ei ole ensimmäistä kertaa Amiedussa kirjoilla, mutta ensimmäistä kertaa hän on talossa kylläkin kouluttajana.

 - Opiskelin nuorena muurariksi Amiedun edeltäjässä, pääkaupunkiseudun ammatillisessa kurssikeskuksessa. Noin 30 vuotta myöhemmin päädyin taloon kouluttajaksi, Ajomaa kertoo.

 Ennen paluuta Amieduun Ajomaa ehti tehdä monenlaista työtä. Muurarin töiden lisäksi hän on toiminut rakennusalan yrittäjänä sekä kehityspäällikkönä kansainvälisessä organisaatiossa. Välissä hän on ehtinyt opiskella itselleen myös maa- ja metsätaloustieteiden maisterin tutkinnon.

 - Hain rakennusalan kouluttajaksi Amieduun siitä syystä, että kyseessä on iso tunnettu talo. Omat vuosikymmenten takaiset positiiviset kokemukset vaikuttivat myös päätöksentekoon. Täällä jokainen päivä on erilainen ja ympärillä on monenlaista asiantuntemusta.

 Ajomaan vastuualueena rakentamispalveluiden yksikössä on työvoimapoliittinen koulutus. Hän kouluttaa hyvin erilaisista lähtökohdista tulevia rakennusalan opiskelijoita muuraamaan, rappaamaan sekä laatoittamaan. On pitkään alalla olleita, vasta ensimmäiseen ammattiin opiskelevia nuoria sekä alan vaihtajia.

 - Parasta työssä on nähdä se oivaltamisen ilo, kun opiskelija oppii tekemään jotakin uutta. Samaa uuden oivallusta koen itsekin lähes joka päivä.