Yritysasiakkaat  >  Referenssit  >  Are

Are Oy:n koulutusputki tuottaa tulosta

Suomessa on valtavasti taloyhtiöitä, joiden putkiverkoston elinkaari alkaa tulla matkansa päähän. Putkistoja remontoiville yrityksille riittää kysyntää ja toki kilpailuakin. Yksi alan vahvoista tekijöistä on Are Oy, joka on erikoistunut muun muassa erilaisiin viemäriputkien pinnoitusmenetelmiin. Aren palveluille on kysyntää ja osaajia menetelmien käyttöön koulutettiin lisää Amiedun kanssa, kertoo Are Oy:n henkilöstöjohtaja Sari Kulmala.


– Are on tyytyväinen yhteistyöhön. Tekemämme RekryKoulutuksen kautta saimme palkattua tavoitteiden mukaisen määrän putkipinnoittajia ja ensivaikutelma heidän laadustaan on positiivinen. Kaiken kaikkiaan projekti oli onnistunut ja uuden vastaavan ryhmän järjestämistä jo suunnitellaan.

Amiedu tarjoaa runsaasti muitakin koulutuspalveluita Arelle. Aren toimiala vaatii esimerkiksi lukuisia lakisääteisiä pätevyyskoulutuksia työntekijöiltä. Amiedun kautta Are saa hoidettua työhön vaaditun osaamisen ja pätevyyden varmistamisen kätevästi yhdestä paikasta.


– Amiedu järjestää työntekijöillemme muun muassa rakennusalan lakisääteisiä pätevyyskoulutuksia kuten esimerkiksi tulityö- ja työturvallisuuskurssit sekä vaikkapa sammutuslaitteistokurssit. Lisäksi yksittäisiä henkilöitä opiskelee oppisopimuksella erilaisissa yleisissä ryhmissä, kuten suorittamassa Talotekniikan perustutkintoa.


Panostusta osaamiseen

Ammatillisen koulutuksen lisäksi Aressa panostetaan osaamisen kehittymiseen muun muassa projektien hallinnassa, putkistosaneerauksessa, esimiestyössä ja johtamisessa.


– Amiedun kanssa Are on hoitanut yhteistyössä rakennustuotannon ammattitutkinnon (RAT) koulutusohjelmia. Näihin RAT-koulutusohjelmiin on osallistunut Aren projektipuolen henkilöstöä. Lisäksi yksittäisiä oppisopimuskoulutuksia on sekä toimihenkilö- että etenkin asentajapuolella. Osallistujamäärät vaihtelevat vuosittain, mutta kaiken kaikkiaan Amiedun täsmä- ja oppisopimuskoulutuksiin osallistuu vuosittain noin 20 - 50 henkilöä, kertoo Sari Kulmala
Kaiken koulutuksen tavoitteena on saada Arelle ammattitaitoista, motivoitunutta ja sitoutunutta henkilöstöä sekä varmistaa työntekijöiden lakisääteisten pätevyyksien ylläpito.


– Tämä kaikki tukee Aren toiminnalleen määrittelemää strategiaa, painottaa Sari Kulmala.


Are seuraa koulutusten vaikuttavuutta tarkasti koulutuspalautteiden avulla. Näkeekö henkilökunta Aren tarjoaman koulutuksen ja mahdollisuuden osaamisen kehittämiseen arvokkaana?


– Saatujen palautteiden perusteella osaamisen kehittäminen on monelle työntekijällemme tärkeä motivaattori ja se parantaa sitoutumista Areen. Aren panostusta osaamisen kehittämiseen arvostetaan. Sillä on merkitystä myös Aren työantajakuvaan, kun haluamme houkutella uusia osaajia.

Lisätietoja Are Oy:stä www.are.fi