Logistiikan perustutkinto, varastonhoitaja, varastopalvelujen osaamisala (päiväkoulutus)

Loading Loading...

Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen ilmoitetaan myöhemmin


Tavoitteet ja hyödyt

Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on suorittaa logistiikan perustutkinto (varastonhoitaja) sekä kehittää ja vahvistaa tutkinnon suorittajan ammattitaitoa logistiikka- ja varastoalan monipuolisissa työtehtävissä.

Tutkinnon suorittanut hallitsee eri menetelmin tapahtuvat tavaran vastaanottoon ja säilytykseen sekä tavaran keräilyyn ja lähetykseen liittyvät toiminnot. Hän tuntee logistiikan ja varastoinnin merkityksen osana yrityksen toimintoja sekä oman roolinsa osana palveluketjua. Hän ymmärtää asiakaspalvelu- ja yhteistyötaitojen merkityksen työssä. Tutkinnon suorittaminen antaa myös hyvät valmiudet logistiikka- ja varastoalan jatko-opintoihin.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu peruskoulun tai ylioppilastutkinnon suorittaneille aikuisille. Koulutukseen hakeutuminen edellyttää 18 vuoden ikää.

Työpaikalla tai työssäoppimispaikalla tulee olla mahdollisuus osallistua varaston eri työprosesseihin (esim. tavaran vastaanottaminen ja säilyttäminen sekä tavaran keräily ja lähetys). Työpaikka tai työssäoppimispaikka voi olla kaupan, teollisuuden, liikenteen tai julkisen sektorin varastoalan tehtävissä.

Työpaikan tai työssäoppimispaikan voit etsiä myös opiskelun aikana.

Toteutus

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi. Hakeutumisvaiheessa arvioidaan hakijan nykyinen osaaminen, henkilökohtaiset ammatilliset kehittymistavoitteet, tutkinnon sopivuus ja valmiudet tutkinnon suorittamiseen. Lisäksi huomioidaan hakijan työpaikan kehittämistarpeet.

Tarvittava ammattitaito hankitaan pääasiassa työtehtävissä. Työssä oppimista tukevat teoriaopinnot valitaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Opinnot toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka koostuu lähiopetuksesta ja itsenäisestä verkko-opiskelusta.

Lähiopetus toteutetaan 1-2 päivänä viikossa päiväopiskeluna (ei joulu- ja hiihtolomien aikana eikä heinäkuussa).

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammattitaidon arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Suorittamisaika

Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, yleensä se on noin 1,5 vuotta.

Sisältö

Logistiikan perustutkinto muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

Pakolliset tutkinnon osat:
- Tavaran vastaanotto ja säilytys
- Tavaran keräily ja lähetys
- Inventointi ja saldonhallinta
- Trukinkuljettajan tehtävät

Valinnaiset tutkinnon osat:
- Vaarallisten aineiden käsittely
- Varaston tietojärjestelmät
- Yritystoiminnan suunnittelu
- Osto- ja myyntitoiminnot varastoissa
- Tavaran kuljettaminen
- Työkoneiden käyttö ja huolto

Suoritettavat erillispätevyydet:
- Hygieniapassi
- Tulityökortti
- EA1
- Työturvakortti
- Trukinkuljettajan ajolupa

Hinta

Opiskelija maksaa ainoastaan tutkintomaksun 58 €, joka suoritetaan näyttötutkintoon ilmoittautumisen yhteydessä. Tutkintomaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Mahdolliset oppikirjat opiskelijat kustantavat itse.

Koulutus kuuluu valtionosuusjärjestelmän piiriin. Paikkoja on rajoitetusti.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Seuraavan koulutuksen aloitusajankohta ei ole vielä varmistunut. Lähetä Amiedun asiakaspalveluun yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun koulutus seuraavan kerran tulee hakuun.

Kysy lisätietoja

Mikko Gerdt
kouluttaja
puhelin 020 7461 322
mikko.gerdt(at)amiedu.fi

Lähetä yhteystietosi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi