Kone- ja metallialan koulutus, hitsaajille, asentajille ja koneistajille, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 20.2.2017
Aika
Kesto Kartoitusjakso 5 päivää, koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen opiskeluohjelman (HOPS) mukaan
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 3.2.2017 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet työskennellä metallialan tehtävissä. Valittavia opiskelualoja ovat hitsaus, koneenasennus, nc-koneistus ja kunnossapito. Voit hakeutua koulutukseen, olit sitten vasta-alkaja alalla, tai jo kokemusta hankkinut osaaja, joka haluaa päivittää osaamistaan. Osana koulutusta suoritetaan tulityö-, työturvallisuus ja ensiapukortit. Varsinaisten koulutusten alkuvaiheessa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jolloin myös määritellään koulutuksen pituus.

Kohderyhmä

Metallialan koulutus sopii alasta kiinnostuneille ja alan työkokemusta omaaville. Maahanmuuttajilta vaaditaan riittävää suomen kielen taitoa. Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.

Toteutus

Esivalinta alkukartoitukseen suoritetaan hakemusten perusteella. Alkukartoituksen (5 pvää) aikana osallistujan ammattitaito sekä valmiudet opiskeluun ja ammattiin kartoitetaan.

Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan kartoituksen pohjalta henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. Niille, jotka eivät jatka ammatillisessa koulutuksessa, tehdään työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin. Opiskeltavat aiheet/tunnit ja koulutuksen kokonaistuntimäärä.

Sisältö

HITSAAJAN PÄTEVÖINTIKOULUTUS:
Koulutus on suunnattu ammattitaitoisille hitsaajille, jotka haluavat täydentää/päivittää osaamistaan. Lyhyen koulutuksen aikana suoritetaan töissä vaadittavat hitsaajan pätevyyskokeet puikko-, MIG/MAG-, TIG- tai kaasuhitsausprosessilla. Lisätiedot: Jarkko Saarikoski, puh 020 7461 434, jarkko.saarikoski(at)amiedu.fi.

HITSAAJAN AMMATTITUTKINTO:
Koulutus on suunnattu metallialan peruskoulutuksen/metallialan työkokemuksen omaaville henkilöille. Koulutuksen aikana suoritetaan Hitsaajan ammattitutkinto tai tutkinnon osia. Lisätiedot: Jarkko Saarikoski, puh 020 7461 434, jarkko.saarikoski(at)amiedu.fi

KONEENASENTAJA:
Koulutus on suunnattu metallialasta kiinnostuneille henkilöille, joilla voi olla aikaisempaa kokemusta metalli-, sähkö-, tai vastaavilta aloilta. Sekä NC-koneistus koulutuksesta kiinnostuneille, joilta puuttuu vaadittavat perustiedot metallialalta. Koulutuksen aikana suoritetaan Kone- ja metallialan perustutkinto tai tutkinnon osia. Lisätiedot: Vesa Kytöaho, puh 020 7461 685, vesa.kytoaho(at)amiedu.fi

NC-KONEISTUSKOULUTUS:
Koulutuksen alussa suoritetaan Kone- ja metallialan perusopintoja, jonka jälkeen aloitetaan NC-koneistus koulutus tammikuussa 2017. Koulutuksen aikana suoritetaan Koneistajan ammattitutkinto tai tutkinnon osia. Lisätiedot: Ragip Kastrati, puh 020 7461 440, ragip.kastrati(at)amiedu.fi

KUNNOSSAPIDON KOULUTUS:
Koulutus on suunnattu metallialan peruskoulutuksen/metallialan työkokemuksen omaaville henkilöille. Koulutuksen aikana suoritetaan Kunnossapidon ammattitutkinto. Lisätiedot: Henrik Tallbacka, puh 020 7461 393, henrik.tallbacka(at)amiedu.fi

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Valinta kartoitukseen tehdään hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti.

Haku 03.02.2017 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 670408.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Kysy lisätietoja

Ville Raudaskoski
kouluttaja
puhelin 020 7461 300
ville.raudaskoski(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi