Lämpöpumppuhuoltajan RekryKoulutus, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 30.1.2017 - 22.6.2017
Aika
Kesto 100 pv
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 16.1.2017 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Tavoitteena on kouluttaa lämpöpumppuhuoltajia ja tarjota heille mahdollisuus päästä Senera-konsernin mielenkiintoisiin töihin koulutuksen hyväksytyksi suoritettuaan. Työ on kaksivuorotyötä ja sisältää päivystysvuoroja. Koulutuksessa opiskelijat perehtyvät lämpöpumppujen huoltamiseen. Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka sisältää lähi- ja etäopetusta sekä työssäoppimista. Työssäoppiminen suoritetaan Senera-konsernin työkohteissa.

Kohderyhmä

Alalle hakeutuvat yli 20-vuotiaat työttömät tai työttömyysuhan alaiset, aktiiviset, oppimis- ja kehittymishaluiset, tiimityöskentelyyn kykenevät henkilöt. Sähköalan kokemus katsotaan eduksi. Työ edellyttää hyvää terveyttä ja hyvää fyysistä kuntoa. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on kiinnostusta lämpöpumppujen huoltotöihin ja asiakaspalveluun. Koulutus sopii myös lomautettujen henkilöiden osaamisen kehittämiseen.

Toteutus

Valinta koulutukseen suoritetaan hakemusten perusteella. Ennen varsinaisen koulutuksen alkua hakijoille tehdään kolmen päivän alkukartoitus, jossa selvitetään osallistujien ammattitaitoa, opiskeluvalmiuksia ja soveltuvuutta lämpöpumppualalle ja palveluammattiin.

Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan kartoituksen pohjalta henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. Niille, jotka eivät jatka ammatillisessa koulutuksessa, tehdään työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma.

Koulutukseen sisältyvä lähiopetus toteutetaan arkipäivisin kello 7.30 – 14.00.

Alkukartoitukseen valitaan n. 20 hakijaa esivalinnan pohjalta, ja varsinaiseen koulutukseen 13 opiskelijaa kartoitusten perusteella.

Sisältö

Koulutuksen teoriajakso sisältää mm. seuraavia aiheita.

1.    Lämpöpumppujärjestelmän laadukas toimitus
2.    Lämpöpumppujen mitoitus ja kytkennät
3.    Lämpöpumppujen hyödyt
4.    Kiinteistöautomaatio
5.    IT-järjestelmät
6.    Talousasiat
7.    Ympäristönäkökulma lämpöpumppuasennuksissa
8.    Lämpöpumppujen sähkötyöt
9.    Vian etsiminen ja diagnostiikka
10.    Asiakaspalvelutilanteessa toimiminen
11.    Tarvittavat lupakortit (työturva-, tulityö-, teline- ja nostokortti-, turvavaljaskoulutus, Ensiapu1)

Työssäoppimisjaksolla (n. 12 vk) perehdytään käytännön työtehtäviin. Opiskelijalla on työssäoppimispaikka Senera-konsernin työkohteissa, jotka sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja muualla Etelä-Suomessa.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 16.01.2017 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 669652.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Kysy lisätietoja

Mikko Jauhiainen                  
kouluttaja                
puhelin 020 7461 499            
mikko.jauhiainen(at)amiedu.fi         

Harri Fränti    
kouluttaja
puhelin 020 7461 333
harri.franti(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi