Rakennusmies, maahanmuuttajat, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 6.2.2017 - 18.4.2017
Aika
Kesto n. 2 kk
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 22.1.2017 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on, että aikuisopiskelija hankkii sellaiset ammatilliset valmiudet, joiden avulla hän pystyy työllistymään rakennusalan työtehtäviin. Opiskelijalla on mahdollisuus koulutuksen aikana suorittaa rakennusalan perustutkinnosta yksi tutkinnon osa. 

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu rakennusalasta kiinnostuneille 20 vuotta täyttäneille maahanmuuttajille, jotka omaavat hyvän motivaation ja palveluasenteen ja ovat itsenäiseen työskentelyyn kykeneviä henkilöitä. Soveltuu hyvin myös ammatinvaihtajille, joilta löytyy luontaista kädentaitoa. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä.

Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.

Toteutus

Ajankohta
6.2.2017 – 18.4.2017

Valinta koulutukseen suoritetaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Koulutukseen valituille osallistujille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen sisältöjä ja kestoa ajatellen.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (7.30 – 14.00).

Koulutukseen voidaan valita 20 opiskelijaa.

Suorittamisaika

Koulutuksen lopullinen kestoaika määräytyy koulutuksen alussa laaditun henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. Suunnitelmassa otetaan huomioon aikaisemmin opitut asiat ja työkokemuksen pituus. Henkilökohtaistamisessa sovitaan opiskelijan koulutuksen kokonaistavoite ja aikataulutetaan välitavoitteet.

Sisältö

Koulutuksen aikana opiskellaan rakentamisen eri työtehtäviä teoriassa ja käytännössä. Koulutuksessa opiskelija hankkii sellaiset tiedot ja taidot, että hän pystyy osaamisensa puolesta työllistymään alan työtehtäviin.

Koulutukseen kuuluu myös alalla tarvittavien korttien (esim. työturvallisuuskortti) suorittaminen ja sekä opiskelu- että työnhakuvalmennusta. Tarvittaessa voimme järjestää esim. rakennusalan ammatillista kielikoulutusta.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Koulutuksen teoria- ja rakennushalliharjoittelujakso sisältää esimerkiksi:
•    materiaalien vastaanotto, varastointi ja suojaaminen
•    työturvallisuus, telineet, nostimet
•    materiaalinen jakaminen eri ammattiryhmille
•    eri ammattiryhmien avustaminen (kirvesmies, muurari, laatoittaja jne.)
•    suojauksien tekeminen
•    erilaisten käsi- ja sähkötyökalujen, koneiden ja laitteiden käyttö
•    erilaiset esivalmistelutyöt
•    sään ja vuodenaikojen vaikutusten mukanaan tuomat työt

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 22.1.2017 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 670615.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Kysy lisätietoja

Anja Tarhala
kouluttaja
puhelin  020 7461 589
anja.tarhala(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi