Laitoshuoltajan ammattitutkinto, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 6.3.2017 - 11.1.2018
Aika
Kesto n. 10 kk (5 pv kartoitus ja 200 pv koulutus)
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 15.2.2017 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tarkoituksen on valmentaa opiskelija suorittamaan laitoshuoltajan ammattitutkinto. Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet työllistyä laitoshuoltajan monipuolisiin tehtäviin terveydenhuollon alalle.

Koulutuksen tavoitteena työllistyminen ja laitoshuoltajan ammattitutkinnon/osatutkinnon suorittaminen. Laitoshuoltajan tutkinnon suorittanut on arvostettu puhtausalan ammattilainen, joka toimii itsenäisesti ja asiakaslähtöisesti puhdistuspalvelualan monipuolisissa työtehtävissä erilaisissa asiakaskohteissa esim. terveydenhuoltoalan työkohteet, hoito- ja hoivakodit, siivouspalveluliikkeet.

Kohderyhmä

Työttömät tai työttömyysuhan alaiset henkilöt, joilla on riittävät valmiudet ja halu työllistyä alan tehtäviin. Aikaisempi alan työkokemus ei ole välttämättömyys. Soveltuu hyvin myös esim. alan vaihtajille,  Koulutukseen osallistuvilla tulee olla hyvä terveys ja valmiudet vuorotyöhön. Henkilöillä tulee olla hyvä terveys ja valmiudet vuorotyöhön. Maahanmuuttajilla pitää olla riittävä suomen kielen taito (taso B1.1-B1.2).

Toteutus

Kartoitus: 6.-10.3.2017 ja Koulutus: 13.3.2017.-11.1.2018 

Esivalinta alkukartoitukseen suoritetaan hakemusten perusteella. Koulutus alkaa viiden päivän kartoituksella, jossa selvitetään hakijoiden motivaatio, soveltuvuus ja kielitaito. Kartoituksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.

Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan kartoituksen pohjalta henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. Niille, jotka eivät jatka ammatillisessa koulutuksessa, tehdään työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta (klo 8-15), ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin nykyaikaisessa oppimisympäristössä Helsingin Pitäjänmäessä. Opetus toteutetaan hyvin käytännönläheisesti. Työssäoppimispaikkojen omatoimiseen etsintään opiskelijoita kannustetaan, mutta autamme tarvittaessa niiden hakemisessa.

Ryhmän koko: Alkukartoituksessa ryhmän koko max 32, joista varsinaiseen koulutukseen valitaan 16 opiskelijaa.

Sisältö

Laitoshuoltajan koulutus sisältää tutkintovaatimusten mukaan:

Pakolliset tutkinnonosat: Siivouspalvelut ja Perussiivouspalvelut sekä valinnaiset tutkinnonosat, joista valitaan kaksi: Asiakaslähtöinen palvelujen tuottaminen, Laitoshuoltopalvelut, Erityissiivouspalvelut tai Työalueeseen opastaminen.

Lisäksi: Työturvallisuuskortti, työnhakuvalmennusta sekä tietotekniikkaa

Hinta

Opiskelija voi saada työvoimakoulutuksen aikana työttömyyskorvausta ja kulukorvausta. Koulutus on kokopäiväopiskelua ja opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 15.2.2017 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 670217.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Kysy lisätietoja

Outi Kalliokoski
kouluttaja
puhelin 020 7461 578
outi.kalliokoski(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi