Korjausrakentamisen moniosaaja - Linjasaneeraaja, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 13.2.2017 - 7.7.2017
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 29.1.2017 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija hankkii sellaiset ammatilliset valmiudet, joiden avulla hän pystyy työllistymään korjausrakentamisen eri työtehtäviin. Opiskelijalla on mahdollisuus koulutuksen aikana suorittaa rakennusalan perustutkinnosta yksi tutkinnon osa.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu rakennusalasta kiinnostuneille 20 vuotta täyttäneille yritteliäille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville ja itsenäiseen työskentelyyn kykeneville henkilöille. Se soveltuu hyvin myös ammatinvaihtajille, joilta löytyy luontaista kädentaitoa. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä.

Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.

Tämä hyvin työllistävä ala soveltuu myös nuorille ja maahanmuuttajille.

Toteutus

•    kartoitus 13.2.-17.2.2017 (5 pv)
•    koulutus 20.2.-7.7.2017 (95 pv)

Valinta alkukartoitukseen suoritetaan hakemusten perusteella. Kartoituksen (5 pv) aikana tunnistetaan hakijan  ammattitaitoa, opiskeluvalmiuksia ja soveltuvuutta alalle.
Koulutukseen valituille osallistujille laaditaan kartoituksen pohjalta henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen sisältöjä ja kestoa ajatellen. Niille, jotka eivät jatka ammatillisessa koulutuksessa, tehdään työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (7.30 – 14.00).

Ryhmän koko alustavasti 25 opiskelijaa.

Suorittamisaika

Koulutuksen lopullinen kestoaika määräytyy kartoitusjakson (5 pv) aikana laaditun henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. Suunnitelmassa otetaan huomioon aikaisemmin opitut asiat ja työkokemuksen pituus. Kartoituksessa selvitetään lisäksi opiskelijan koulutuksen kokonaistavoite ja aikataulutetaan välitavoitteet.

Sisältö

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet on suunniteltu yhteistyössä Fira Palvelut Oy:n ja Rakentamisen Laatu RALA ry:n kanssa.
Koulutuksen aikana opiskellaan korjausrakentamisen eri työtehtäviä teoriassa, käytännössä ja työssäoppimisjaksolla. Koulutuksessa opiskelija hankkii sellaiset tiedot ja taidot, että hän pystyy osaamisensa puolesta työllistymään alan työtehtäviin.
Koulutukseen kuuluu myös alalla tarvittavien korttien (esim. työturvallisuuskortti) suorittaminen ja sekä opiskelu- että työnhakuvalmennusta. Tarvittaessa voimme järjestää esim. rakennusalan ammatillista kielikoulutusta maahanmuuttajataustaislle opiskelijoille.
Koulutuksen alussa opiskelijoille laaditaan henkilökohtaista opiskelusuunnitelma ja sitä tarkennetaan opintojen edetessä.
Koulutuksen teoria- ja rakennushalliharjoittelujakso sisältää esimerkiksi:
 
•    Rakennus- ja LVIS-piirustukset ja merkinnät
•    Työturvallisuus, telineet, nostimet
•    Rakenteiden turvalliset purkutyöt ja suojaukset
•    Märkätilatyöt ja laatoitukset
•    Hormimuuraukset ja tukkovalut
•    Timanttisahaus/poraus
•    Palokatkot ja läpiviennit
•    Kalusteasennukset
•    Huoneistojen pintaremontit
•    Home, kosteus ja asbesti
•    Asiakaspalvelu
 
Koulutuksessa korostetaan asiakaslähtöistä ja turvallista työskentelyä sekä rakentamisen laatua.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 29.1.2017 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 670208.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Kysy lisätietoja

Pasi Ollikainen                    
kouluttaja                    
puhelin  020 7461 698                
pasi.ollikainen(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi