Kylmäpätevyys- ja Uusiutuvan energian asentajan lämpöpumppujen koulutus

Loading Loading...

Ajankohta 19.1.2017 - 12.5.2017
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 8.1.2017 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksessa keskitytään lämpöpumpputekniikkaan, mutta käydään läpi myös mm. markkinointiin, sähköturvallisuuteen, rakennusten energiatehokkuuteen ja lämpöpumppujen ympäristövaikutuksiin liittyviä asioita. Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja ymmärtää syvällisesti lämpöpumppujen tekniset periaatteet ja perusteet suunnittelusta. Lisäksi ilma-ilma-, maalämpö-, ilma-vesi- ja poistoilmalämpöpumppujen hyvän asennustavan merkitys kiteytyy.

Tavoitteena on myös suorittaa lämmityslaiteasentajan ammattitutkinnon osatutkinto, joka antaa valmiudet hakea Tukesilta kylmälaiteasentajan pätevyyttä alle 3 kg:n laitteille.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka jo työskentelevät alalla ja haluavat suorittaa kylmäpätevyyskoulutuksen sekä mahdollisesti myös uusiutuvan energian asentajan pätevyyden. Koulutus soveltuu myös kaikille, jotka haluavat valmistajasta riippumatonta tietoa lämpöpumppujen toiminnasta, lämpöpumppulämmitysjärjestelmän suunnittelusta ja asennuksesta.

Toteutus

Koulutuksen kesto on kuusi teoriapäivää sekä neljä käytännön opetuspäivää sekä kaksi päivää näyttöjä. Koulutukseen sisältyy verkko-opintoja sekä työssäoppimista. Koulutuksen päätteeksi toteutetaan tutkintotilaisuudet henkilökohtaisen aikataulun mukaisesti. Tarkempi aikataulu sovitaan koulutuksen aikana.

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena klo 8.00 – 15.00.

Kylmäpätevyyden haku edellyttää, että tutkinnon suorittaja läpäisee lämpöpumppulämmityslaitteistotyöt-osatutkinnon ja siten osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon. Näyttötutkintoon sisältyy kaksi teoriakoetta ja kaksi käytännön näyttötehtävää. Lisäksi opiskelijalla tulee olla tulityökortti suoritettuna.

Uusiutuvan energian asentaja - lämpöpumppu -koulutuksen hyväksytty suorittaminen edellyttää lämpöpumppulämmityslaitteistotyöt-osatutkinnon suorittamista ja lisäksi UE-teoriatentin läpäisyä. Pätevyyden saaminen edellyttää lisäksi dokumentoitua näyttötyötä asiakastyössä.

EU-CERT –koulutus on päivittynyt kansalliseksi järjestelmäksi. Voit hakea koulutuksen jälkeen uusiutuvan energian asentajan pätevyyttä Motivan kautta. Lisätietoja uusiutuvan energian asentajan hakuprosessista Motivan sivuilta.

Suorittamisaika

Teoriapäivät: 19-20.1, 26-27.1, 9-10.2.2017

Käytännön harjoittelupäivät: 2-3.2, 7.4 sekä 27.4.2017

Tutkintotilaisuus: 11-12.5.2017

Sisältö

  • Lämpöpumppujen hyödyt käyttäjälle
  • Lämpöpumppujen ympäristövaikutukset
  • Mitoitus ja kytkennät
  • Lämpöpumppujärjestelmän laadukas toimitus
  • Työssäoppiminen

Hinta

Koulutuksen hinta on yrityksen maksamana 1280 € (alv 0 %). Yksityishenkilönä osallistuvalle hinta on 250 € (alv 0 %), jonka opiskelija maksaa itse. Osallistumismaksuun sisältyy koulutus ja luentomateriaalit.

Opiskelija maksaa myös tutkintomaksun 58 €. Tutkintomaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Koulutus on valtion tukemaa omaehtoista lisäkoulutusta.

Lisäksi Motiva velottaa UE-näytön arvioinnista ja todistuksesta 248 € (sis. alv). Tämä veloitetaan kaikilta pätevyyttä hakevilta ja sen voi maksaa osallistujan yritys.

Osallistumisehdot

Osallistuminen edellyttää alan työpaikkaa tai työssäoppimispaikkaa koulutuksen aikana.

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti. Osallistumisen voi peruuttaa maksutta viimeistään kaksi viikkoa ennen ensimmäistä koulutuspäivää. Tämän jälkeen veloitamme peruutusmaksuna 20 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistuja jää tilaisuudesta pois ilmoittamatta asiasta viimeistään tilaisuutta edeltävänä arkipäivänä, laskutamme koko osallistumismaksun.

Koulutuspaikka

Amiedu
Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

Ilmoittautuminen

Täytä lomake oikealla olevasta Ilmoittaudu-linkistä. Koulutukseen otetaan mukaan opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutuksen toteutuminen edellyttää, että ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä.

Kutsut ja tarkemmat saapumisohjeet lähetetään sähköpostitse. Ilmoittautuminen on sitova.

Kysy lisätietoja

rakentamisala(at)amiedu.fi
puhelin 020 7461 423

Antti Lankinen
kouluttaja
puhelin 020 7461 423
antti.lankinen(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi