Negatiivinen oma pääoma: mitä siitä seuraa ja miten sen voi välttää? -Aamiaisseminaari

Loading Loading...

Ajankohta 10.2.2017
Aika 8:30 - 11:00
Kesto 2,5 h
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 1.2.2017 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Tilinpäätöksen valmistuessa oman pääoman tilanne saattaa yllättää. Jos oma pääoma on negatiivinen, tilanne on yrityksen ja johdon korvausvastuun kannalta kriittinen. Siksi on ratkaisevan tärkeää tietää, mitä tehdä. Kirjanpitäjän osaaminen on avainroolissa. Tule kuuntelemaan, mitä kirjanpitäjien pitäisi tietää omasta pääomasta.

Osakeyhtiölaki edellyttää yhtiön hallitusta rekisteröimään negatiivisen oman pääoman. Miten negatiivinen oma pääoma vaikuttaa yhtiön toimintaedellytyksiin ja mitä haittaa siitä voi olla yritykselle? Mitä raportointivelvoitteen laiminlyömisestä ja toisaalta täyttämisestä voi seurata? Miten oman pääoman negatiivisuus voidaan välttää ja korjata? Aihetta käsitellään käytännönläheisten esimerkkien valossa ja opastetaan myös tarvittavien asiakirjojen laadinnassa.

Tilanteen korjaaminen on sitä helpompaa, mitä aikaisemmin asia havaitaan. Usein tilanteeseen kiinnittää huomiota vasta tilintarkastaja, jolloin on usein jo liian myöhäistä. Koulutuksessa käydään läpi tyypilliset taseen ”pehmeät kohdat”, joiden tunnistaminen auttaa havaitsemaan oman pääoman riskit ajoissa. Kirjanpitäjä on avainroolissa ja osaava kirjanpitäjä voi pelastaa yrittäjän monilta ongelmilta, kun hän osaa neuvoa yrittäjää, miten toimia.

Tule mukaan tehokkaaseen aamupäivään kuulemaan ajankohtaisimmat tiedot!

Kohderyhmä

Ajankohtaisaamupäivä on tarkoitettu tilitoimistojen kirjanpitäjille, osakeyhtiöiden pääkirjanpitäjille, yrittäjille sekä yritysten johdolle sekä kaikille osakeyhtiölaista kiinnostuneille.

Toteutus

HT-tilintarkastaja, BBA Miki Lehtomäellä on yli 10 vuoden laaja-alainen käytännön kokemus taloushallinnon, kirjanpidon ja tilintarkastuksen vaativista asiantuntijatehtävistä tilintarkastajana, talouspäällikkönä, controllerina, taloushallinnon kouluttajana sekä tilitoimistoyrittäjänä. Hän on ollut mukana sadoissa kaiken kokoisten ja muotoisten yhteisöjen tilintarkastuksissa ja erityistilintarkastuksissa. HT Lehtomäki on kokenut kouluttaja ja vierailee säännöllisesti kouluttajana talousalan oppilaitoksissa, ammattijärjestöjen seminaareissa sekä tilitoimistoissa.

Sisältö

8.30 Ilmoittautuminen ja aamiaistarjoilu alkavat

9:00 Negatiivinen oma pääoma: mitä siitä seuraa ja miten sen voi välttää?

- Oman pääoman tilanteen seuranta: miten, miksi ja milloin?

- Mitä negatiivinen oma pääoma käytännössä tarkoittaa?

- Taseen ”pehmeät” kohdat

- Mitä negatiivisesta omasta pääomasta seuraa?

- Mitä tehdä, jos oma pääoma on negatiivinen?

- Mitkä ovat rekisteröimisen ja rekisteröimättä jättämisen vaikutukset?

- Miten negatiivinen oma pääoma voidaan korjata?

- Tase-erien piiloarvot, pääomalaina ja svop-sijoitukset käytännössä.

- Miten rekisterimerkintä poistetaan?

10.45 Kysymyksiä ja kommentteja

11.00 Tilaisuuden päätös

Hinta

Aamiaisseminaarin hinta on 160 € (129 € + alv.) Hintaan sisältyy koulutus, materiaalit sekä ohjelman mukaiset tarjoilut.

Peruutusehdot

Peruutuksista tulee ilmoittaa kirjallisesti osoitteeseen asiakaspalvelu@amiedu.fi. Osallistumisen voi peruuttaa maksutta 1.2.2017 asti. Tämän jälkeen veloitamme peruutusmaksuna 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta asiasta vähintään päivää ennen, laskutamme koko osallistumismaksun.

Koulutuspaikka

Taitotalon kongressikeskus
Valimotie 8
00380 Helsinki

Ilmoittautuminen

Täytä lomake oikealla olevasta Ilmoittaudu-linkistä.

Koulutukseen otetaan mukaan opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä. Kutsut ja tarkemmat saapumisohjeet lähetetään sähköpostitse.

Kysy lisätietoja

Mervi Valtonen
kouluttaja, KTM
puhelin 020 7461 495
mervi.valtonen(at)amiedu.fi

Ilmoittaudu

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi