Ilmanvaihtoasentajan perusopinnot, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 16.2.2017 - 15.9.2017
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 31.1.2017 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on antaa aikuisopiskelijalle valmiudet suorittaa talotekniikan perustutkinnon (ilmanvaihtoasentaja) osatutkintoja näyttötutkintona ja työllistyä ilmanvaihtoasentajaksi. Koulutus soveltuu myös LVI-alalla toimineiden lisä- ja täydennyskoulutukseksi.  
Ilmanvaihto- ja ilmastointialalla on hyvät työllisyysnäkymät jatkuvasti kasvavien rakennusteknisten vaatimusten johdosta. Ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuuksia erikoistua mm. ilmanvaihtojärjestelmien asennukseen, mittaukseen, säätöön ja puhdistukseen. Lisäksi koulutus antaa perusteet kanavaosien valmistukseen ja rakennuspeltisepän töihin.
Koulutuksen sisällössä painotetaan asennustekniikkaa, kokonaisuuksien hallintaa, teknisten järjestelmien ymmärtämistä, työturvallisuutta, asiakaskeskeisyyttä ja ympäristönsuojelunäkökohtia kaikilla osa-alueilla, sekä tietotekniikan hyötykäyttöä. Koulutukseen kuuluu myös työnhakuvalmennusta ja tarvittaessa esim. kielikoulutusta.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ilmanvaihtoasentajan ammatista kiinnostuneille, sekä alalla jo työssä olleille henkilöille, jotka haluavat täydentää ja päivittää osaamistaan. Hakijalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa, työssä tarvittavaa fyysistä kuntoa ja mielellään B-luokan ajokorttia.

Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.

Toteutus

Alkukartoitus alkaa 16.2.2017. Koulutus alkaa 6.3.2017 ja päättyy 15.9.2017.

Esivalinta alkukartoitukseen suoritetaan hakemusten perusteella. Alkukartoituksen (12 pv) aikana osallistujan ammattitaito sekä valmiudet opiskeluun ja ilmanvaihtoasentajan ammattiin kartoitetaan.

Kartoituksen aikana suoritetaan tulityökortti, työturvakortti sekä ensiapu-kurssi, EA-1.
Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan kartoituksen pohjalta henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. Niille, jotka eivät jatka ammatillisessa koulutuksessa, tehdään työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, joka toteutetaan arkipäivisin kello 07:30 – 14:30.

Sisältö

Sisältö ja kestoaika määräytyvät alkukartoitusjakson aikana laaditun henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. Talotekniikan perustutkinnon voi suorittaa loppuun oppisopimuksena, työllistävässä yrityksessä.

ALKUKARTOITUS  12 pv
-    Selvitetään hakijan lähtötilanne, motivaatio, soveltuvuus alalle, osaaminen, työnhakutaidot ja oppimisvalmiudet sekä työkunto ja sosiaaliset taidot. Maahanmuuttajat saavat suomen kielen taitotasostaan eurooppalaisen asteikon sovelluksen mukaisen arvion. Lisäksi arvioidaan mahdollinen lisätuen tarve opinnoissa. Tulityökurssi, Ensiavun peruskurssi 1, Työturvallisuuskortti-koulutus.

TYÖLLISTÄMISTÄ TUKEVAT OPINNOT (tarpeen mukaan) 
-    opiskelu- ja työnhakuvalmennus

OHUTLEVYTÖISSÄ TOIMIMINEN  
-    Piirustus, mitoitus ja valmistus
-    Ohutlevytyöstö, Rakennuspeltityöt

KANAVAOSIEN VALMISTUS            
-    IV-piirustukset
-    Kanavaosien valmistus

ILMANVAIHTOJÄRJESTELMIEN ASENTAMINEN        
-    IV-asennustyöt
-    Kanavisto- ja kojeasennukset

ILMANVAIHTOJÄRJESTELMIEN MITTAUKSET JA TASAPAINOTUS    
-    IV-järjestelmien mittaukset, tasapainotus ja säätö
-    Kiinteistöautomaation käyttö

NÄYTÖT 1 - 3kpl/osallistuja
TYÖSSÄOPPIMINEN 12.6.2017-14.9.2016


Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 31.1.2017 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 669150.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Kysy lisätietoja

Timo Asukka                
kouluttaja
puhelin 020 7461 603            
timo.asukka(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi