Eläintenhoitajan ammattitutkinto, osaamisalat eläinkauppa ja eläinhoitola

Loading Loading...

Ajankohta 9.2.2017 - 28.2.2018
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 31.12.2016 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on eläintenhoitajan ammattitutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen.  

Koulutuksen avulla

  • kehität eläintenhoitotaitojasi
  • perehdyt eläinten terveydenhoitoon ja hyvinvointiin
  • perehdyt eläinten käyttäytymiseen ja käsittelyyn
  • vahvistat asiakaspalvelutaitojasi
  • kouluttaudut valitsemasi osaamisalan ammattilaiseksi
  • suoritat eläintenhoitajan ammattitutkinnon

Kohderyhmä

Eläintenhoitajan työtehtäviin tähtäävät. Opiskelijavalinnoissa etusijalla ovat Nuorten aikuisten (20-29v, vailla peruskoulun jälkeistä tutkintoa) osaamisohjelmaan sopivat henkilöt.

Toteutus

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus hakijalle sekä hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Arvioissa huomioidaan myös hakijan mahdollisen työpaikan kehittämistarpeet. Arviointien pohjalta tehdään suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarpeellisen ammattitaidon hankkimiseksi.
Opintojen alkuvaiheessa keskitytään aiheisiin, jotka ovat yhteisiä molemmille osaamisaloille. Opintojen edetessä opiskelijan kanssa tarkennetaan henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa.Tarvittava ammattitaito hankitaan lähi- ja etäopinnoilla, verkkokoulutuksella ja työssäoppimisella. Lähiopetus toteutetaan päiväopiskeluna klo 8.30 – 15. Lähiopetuspäivien määrä määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Suunnitelmassa huomioidaan aiempi osaaminen.

Työssäoppimisjaksoilla tutkinnon suorittajalla tulee olla mahdollisuus osallistua erilaisiin Eläintenhoitajan ammattitutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin, joissa ammattitaito tutkinnon suorittamista varten voidaan arvioida. Työssäoppimispaikoiksi soveltuvat esim. eläinkaupat, eläinhoitolat tai koirapäiväkodit.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon alalle sopivissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta.

Suorittamisaika

1 vuosi

Sisältö

Koulutuksen tavoitteena on eläintenhoitajan ammattitutkinto ja tavoiteammatti voi olla joku seuraavaista osaamisaloista:
·    Eläinhoitola
·    Eläinkauppa
Valinnaisena tutkinnon osana opiskelijoilla on Eläinalan yritystoiminta.

Hinta

Koulutuksen hinta on 400 €, joka maksetaan neljässä erässä koulutuksen aikana. Nuorten aikuisten osaamisohjelmaan kuuluvilta opiskelijoilta ei peritä opiskelijamaksua. Tutkintomaksu 58 € peritään kaikilta opiskelijoilta.

Osallistumisehdot

Koulutus on suunnattu peruskoulun suorittaneille nuorille aikuisille, joilla on hyvä terveys ja riittävä suomenkielinen taito.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Täytä sivulla oleva Hae koulutukseen -linkistä avautuva sähköinen hakulomake.

Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan sähköpostitse valintakartoitukseen, joka järjestetään 9.1. Amiedussa. Valintakartoituksesta jatkoon päässeille järjestetään haastattelut 13.1. tai 18.1. Koulutukseen valituille ilmoitetaan valinnoista 20.1.2017 mennessä.

Kysy lisätietoja

Marika Soininen
kouluttaja
puhelin 020 7461 627
marika.soininen(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi