Putkiasentajan perusopinnot, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 2.3.2017 - 13.10.2017
Aika
Kesto n. 8 kk
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 15.2.2017 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on antaa aikuisopiskelijalle valmiudet suorittaa talotekniikan perustutkinnon (putkiasentaja) osatutkintoja näyttötutkintona ja työllistyä putkiasentajaksi. Koulutus soveltuu myös LVI-alalla toimineiden lisä- ja täydennyskoulutukseksi.  

Koulutuksen sisällössä painotetaan asennustekniikkaa, kokonaisuuksien hallintaa, teknisten järjestelmien ymmärtämistä, työturvallisuutta, asiakaskeskeisyyttä ja ympäristönsuojelunäkökohtia kaikilla osa-alueilla, sekä tietotekniikan hyötykäyttöä.

Koulutukseen kuuluu myös työnhakuvalmennusta ja tarvittaessa esim. kielikoulutusta.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu putkiasentajan ammatista kiinnostuneille, sekä alalla jo työssä olleille henkilöille, jotka haluavat täydentää ja päivittää osaamistaan. Hakijalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa ja vähintään B-luokan ajokorttia.

Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.

Toteutus

Alkukartoitus 2.3.2017-17.3.2017. Koulutus 20.3.2017-13.10.2017.

Esivalinta alkukartoitukseen suoritetaan hakemusten perusteella.

Alkukartoituksen (12 pv) aikana osallistujan ammattitaito sekä valmiudet opiskeluun ja putkiasentajan ammattiin kartoitetaan. Kartoituksen aikana suoritamme myös tulityökortin, työturvakortin sekä ensiapu-kurssin.

Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan kartoituksen pohjalta henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. Niille, jotka eivät jatka ammatillisessa koulutuksessa, tehdään työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, joka toteutetaan arkipäivisin kello 8:00 – 15:00.


Sisältö

Sisältö ja kestoaika määräytyvät alkukartoitusjakson aikana laaditun henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. Talotekniikan perustutkinnon voi suorittaa loppuun oppisopimuksena, työllistävässä yrityksessä.

ALKUKARTOITUS  12 pv
-    Selvitetään hakijan lähtötilanne, motivaatio, soveltuvuus alalle, osaaminen, työnhakutaidot ja oppimisvalmiudet sekä työkunto ja sosiaaliset taidot. Maahanmuuttajat saavat suomen kielen taitotasostaan eurooppalaisen asteikon sovelluksen mukaisen arvion. Lisäksi arvioidaan mahdollinen lisätuen tarve opinnoissa. Työturvallisuuskortti-koulutus, Tulityökurssi, Ensiavun peruskurssi 1.

TYÖLLISTÄMISTÄ TUKEVAT OPINNOT            
Työelämäsertifikaatti, opiskelu- ja työnhakuvalmennus

LÄMMITYSJÄRJESTELMIEN ASENTAMINEN             
-    LV-piirustukset
-    Lämmitysjärjestelmät
-    Lämmitysjärjestelmien asennus

PUTKISTOJEN HITSAUS                
-    Materiaali, lisäaineet ja työmenetelmät
-    Piirustus ja mitoitus
-    Putkihitsaus kaasu- ja kaarihitsauksella

KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIJÄRJESTELMIEN ASENTAMINEN 
       
-    VV- piirustukset
-    Käyttövesijärjestelmien asennus
-    Viemärijärjestelmien asennus

LV- JÄRJESTELMIEN HUOLTAMINEN
 -  LV- järjestelmien huolto-ja korjaustyöt
 -  LV- järjestelmien toimintahäiriöt ja viat


TUTKINTOSUORITUKSET 1 - 3kpl/osallistuja
TYÖSSÄOPPIMINEN 3.7.2017- 12.10.2017     Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 15.2.2017 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 668954.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Kysy lisätietoja

Lasse Kosonen
kouluttaja                
puhelin 020 7461 549            
lasse.kosonen(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi