NC-koneistaja, kartoitusjakso, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 12.12.2016
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 22.11.2016 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet työskennellä NC – koneistajan työtehtävissä. Voit hakeutua koulutukseen, mikäli aiemmin hankittu osaaminen vaatii päivittämistä tai olet suorittanut metallialan perustutkinnon. Osana koulutusta suoritetaan tulityö-, työturvallisuus ja ensiapukortit. Varsinaisten koulutusten alkuvaiheessa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jolloin myös määritellään koulutuksen pituus.

Kohderyhmä

NC – koneistajan koulutus sopii koneistajan työtehtävistäkiinnostuneille ja alan työkokemusta omaaville. Maahanmuuttajilta vaaditaan riittävää suomen kielen taitoa.
Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.

Toteutus

Esivalinta alkukartoitukseen suoritetaan hakemusten perusteella. Alkukartoituksen (5 pvää) aikana osallistujan ammattitaito sekä valmiudet opiskeluun ja ammattiin kartoitetaan.
Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan kartoituksen pohjalta henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen opiskeluohjelman (HOPS) mukaan.Niille, jotka eivät jatka ammatillisessa koulutuksessa, tehdään työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin. Opiskeltavat aiheet/tunnit ja koulutuksen kokonaistuntimäärä.

Sisältö

Tutkinnon osa NC-sorvaus:
Koulutus antaa valmiudet laatimaan valmistettavalle kappaleelle työsuunnitelman ja työstöohjelman sekä koneistaa työpiirustuksen mukaisia teollisuuden mitta- ja laatuvaatimukset täyttäviä monimuotoisia kappaleita käyttämällä NC-ohjattua monitoimisorvia varustettuna pyörivillä työkaluilla.    

Tutkinnon osa NC-jyrsintä:
Koulutus antaa valmiudet laatimaan valmistettavalle kappaleelle työsuunnitelman ja työstöohjelman sekä koneistaa työpiirustuksen mukaisia teollisuuden mitta- ja laatuvaatimukset täyttäviä monimuotoisia kappaleita käyttämällä NC-ohjattua työstökeskusta.    

Tutkinnon osa CAM-2D-työstöratojen valmistus:
Koulutus antaa valmiudet luoda CAM-ohjelmalla 2D-kuvan, tai muokkaa CAM-ohjelmistoon tuotua CAD-tiedostoa, että pystyy hyödyntämään sitä työstöratojen luonnissa. Koulutus antaa valmiudet myös
luomaan sekä tarkistamaan visuaalisesti työstöradat ennen kuin laadittu ohjelman suoritetaan NC-työstökoneella.   

Tutkinnon osa Konepajamittaukset:
Koulutus antaa valmiuksia suorittaa koneistettujen kappaleiden konepajamittauksia käsimittausvälineillä ja 3D-mittavarrella sekä tehdä mittauspöytäkirjat, joihin tulee mittaajan arviointi hyväksyttävyydestä tai korjattavuudesta.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 22.11. mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 668937.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Kysy lisätietoja

Ragip Kastrati
kouluttaja
puhelin 020 7461 440
ragip.kastrati(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi