Sprinkleriasentajan RekryKoulutus, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 28.11.2016 - 20.4.2017
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 21.11.2016 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa sprinkleriasentajia ja tarjota heille mahdollisuus työllistyä Firecon Oy:lle ja Caverion Oy:lle koulutuksen hyväksytysti suoritettuaan. Koulutuksessa opiskelijat perehtyvät sprinkleriasennukseen.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena: lähiopetus (alustukset, luennot, harjoitukset ja oppimistehtävät), itseopiskelu ja työssäoppiminen. Työssäoppiminen suoritetaan aidoissa Firecon Oy:n ja Caverion Oy:n työkohteissa.

Kohderyhmä

Alalle hakeutuvat vähintään 20-vuotiaat työttömät tai työttömyysuhan alaiset, aktiiviset, oppimis- ja kehittymishaluiset, tiimityöskentelyyn kykenevät henkilöt. Rakennus- tai kiinteistöalan, erityisesti LVI-alan, kokemuksesta hakijalle on etua. Työ edellyttää hyvää terveyttä ja hyvää fyysistä kuntoa. Pölyallergia saattaa olla koulutukseen valinnan esteenä.

Hakijalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä hyviä asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja.

Toteutus

Alkukartoitus 28.11.2016 - 2.12.2016. Ammatillinen koulutus 5.12.2016 – 20.4.2017 

Valinta alkukartoitukseen suoritetaan hakemusten perusteella. Kartoituksen (5 pv) aikana tunnistetaan hakijan  ammattitaitoa, opiskeluvalmiuksia ja soveltuvuutta alalle.Koulutukseen valituille osallistujille laaditaan kartoituksen pohjalta henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen sisältöjä ja kestoa ajatellen. Niille, jotka eivät jatka ammatillisessa koulutuksessa, tehdään työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (8.00 – 15.00).

Kartoitukseen valitaan 20 opiskelijaa. Koulutukseen voidaan valita 10 opiskelijaa.

Suorittamisaika

Koulutuksen lopullinen kestoaika määräytyy kartoitusjakson (5 pv) aikana laaditun henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan, jolloin selvitetään opiskelijan koulutuksen kokonaistavoite ja aikataulutetaan välitavoitteet. Suunnitelmassa otetaan huomioon aikaisemmin opitut asiat ja työkokemuksen pituus.

Sisältö

Koulutuksen kokonaiskesto on viisi kuukautta. Teoriajakso (8 viikkoa) ja työssäoppimisjakso (12 viikkoa).
Opiskelijan aikaisempi kokemus ja koulutus alalta saattaa vaikuttaa jaksojen kestoon.

LUKUSUUNNITELMA:
ALKUKARTOITUS  5 pv
-    Lähtötilanteen kartoitus
-    Ammattitaitokartoitus
-    Suomen kielen osaamisen kartoitus
-    Opiskeluvalmennus ja opiskeluvalmiuksien arviointi
-    Lisäopetuksen ja opiskelun tuen tarpeen selvitys seulojen ja haastattelujen avulla
AMMATILLINEN KOULUTUS:
TEORIAJAKSO  6 ov
-    Työturvallisuuskorttikoulutus
-    Tulityökorttikoulutus
-    Ensiavun peruskurssi 1
-    Asiakaspalvelu ja –viestintä
-    SprinklerijärjestelmätKoulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin.

TYÖSSÄOPPIMINEN  10 ov  
AMMATILLINEN KOULUTUS YHTEENSÄ  16 ov

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 21.11.2016 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 668686.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Kysy lisätietoja

Mikko Jauhiainen
kouluttaja
puhelin 020 7461 499
mikko.jauhiainen(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi