Tilinpäätöksen laatiminen uuden kirjanpitolain mukaan -aamiaisseminaari

Loading Loading...

Ajankohta 25.11.2016
Aika 8:30 - 11:00
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 16.11.2016 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Kirjanpitolaki muuttui! Uutta kirjanpitolakia sovelletaan pakollisesti ensimmäistä kertaa vuodelta 2016 laadittaviin tilinpäätöksiin: Tule kuulemaan, miten lakimuutokset vaikuttavat tilinpäätöksen laatimiseen

Uuden kirjanpitolain myötä tilinpäätöksen laatimista koskevat säännökset ovat uudistuneet kauttaaltaan. Muutokset koskevat niin tilinpäätöksen laajuutta kuin arvostus- ja jaksotussäännöksiäkin. Pienille ja keskisuurille yrityksille on tarjolla merkittäviä helpotuksia tilinpäätöksen laajuuteen.

Mitä aktivoitavaan hankintamenoon jatkossa saa sisällyttää, miten aineettomien hyödykkeiden poistoaika muuttuu, mikä on uusi liitetietotosite ja missä kohtaa tasetta pääomalaina jatkossa esitetään? Miten olennaisuusperiaatteen sisällyttäminen lakiin vaikuttaa jaksotuksissa vaadittavaan tarkkuuteen? Entä mitkä yhtiöt voivat hyötyä uusittuun lakiin otetuista IFRS:n suorista soveltamismahdollisuuksista? Kenen pitää jatkossa laatia toimintakertomus? Amiedun ajankohtaisaamupäivä tarjoaa vastaukset näihin ja moniin muihin uusia tilinpäätössäännöksiä koskeviin kysymyksiin. Aamun aikana käydään läpi kaikki keskeiset arvostamis- ja jaksottamissäännöksiä koskevat muutokset samoin kuin tilinpäätöksen sisältöä ja laajuutta koskevat uudet säännökset.

Tule mukaan tehokkaaseen aamupäivään kuulemaan ajankohtaisimmat tiedot!

Kohderyhmä

Ajankohtaisaamupäivä on tarkoitettu kaikkien yhteisömuotojen tilinpäätöksen laatijoille ja laadintaan osallistuville sekä muille kirjanpidon ja tilinpäätöksen lakimuutoksista kiinnostuneille.

Toteutus

Seminaari toteutetaan perjantaina 25.11.2016 klo 8.30 - 11.00. Paikkana Amiedu, Taitotalon kongressikeskus, Valimotie 8, Helsinki (Pitäjänmäki).
Kouluttaja
HT-tilintarkastaja, BBA Miki Lehtomäellä on yli 10 vuoden laaja-alainen käytännön kokemus taloushallinnon, kirjanpidon ja tilintarkastuksen vaativista asiantuntijatehtävistä tilintarkastajana, talouspäällikkönä, controllerina, taloushallinnon kouluttajana sekä tilitoimistoyrittäjänä. Hän on ollut mukana sadoissa kaiken kokoisten ja muotoisten yhteisöjen tilintarkastuksissa ja erityistilintarkastuksissa. HT Lehtomäki on kokenut kouluttaja ja vierailee säännöllisesti kouluttajana talousalan oppilaitoksissa, ammattijärjestöjen seminaareissa sekä tilitoimistoissa.

Sisältö

OHJELMA

8.30 Ilmoittautuminen ja aamiaistarjoilu alkavat

8.45 Kirjanpitolaki muuttui – miten muutos vaikuttaa pienyrityksen tilinpäätöksen laatimiseen?
•    Uudet kokoluokat ja niiden vaikutus tilinpäätöksen sisältöön. Pien- ja mikroyrityksiä koskeva erityissääntely ja helpotukset tilinpäätöksessä esitettävistä tiedoista.
•    Tilinpäätöserien määritelmiä koskevat muutokset: liikevaihto, satunaiset erät, hankintamenon sisältö ja uudet aktivointimahdollisuudet (mm. vaihto-omaisuuden korkomenot, välilliset kustannukset jne.).
•    Olennaisuusperiaatteen vaikutus tilinpäätöserien jaksottamistarkkuuteen
•    Aineettomien hyödykkeiden poistoaikoja koskevat muutokset sekä kehittämismenojen aktivointiin liittyvät voitonjakorajoitukset.
•    Pääomalainan paikka taseessa
•    IFRS:n soveltamismahdollisuudet Suomen kirjanpitolain mukaan laaditussa tilinpäätöksessä.
•    Tilinpäätöstä ja tilinpäätösasiakirjoja koskevat muuttuneet säilyttämis- ja dokumentointivaatimukset.

10.45 Kysymyksiä ja kommentteja

11.00 Tilaisuuden päätös

Hinta

Aamiaisseminaarin hinta on 160 € (129 € + alv.) Hintaan sisältyy koulutus, materiaalit sekä ohjelman mukaiset tarjoilut.

Peruutusehdot

Peruutuksista tulee ilmoittaa kirjallisesti osoitteeseen asiakaspalvelu(at)amiedu.fi. Osallistumisen voi peruuttaa maksutta 16.11.2016 asti. Tämän jälkeen veloitamme peruutusmaksuna 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta asiasta vähintään päivää ennen, laskutamme koko osallistumismaksun.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Ilmoittautuminen

Täytä lomake oikealla olevasta Ilmoittaudu-linkistä.

Kutsut ja tarkemmat saapumisohjeet lähetetään sähköpostitse.
Ilmoittautuminen on sitova.

Kysy lisätietoja

Mervi Valtonen
Kouluttaja, KTM
p. 020 7461 495
mervi.valtonen(at)amiedu.fi

Ilmoittaudu

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi