Rakennuslogistiikan perusopinnot, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 14.11.2016 - 10.3.2017
Aika
Kesto n. 4 kk
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 23.10.2016 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on, että aikuisopiskelija hankkii sellaiset ammatilliset valmiudet, joiden avulla hän pystyy työllistymään rakennuslogistiikan työtehtäviin. Opiskelijalla on mahdollisuus koulutuksen aikana suorittaa rakennusalan perustutkinnosta yksi tutkinnon osa.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu rakennusalasta kiinnostuneille 20 vuotta täyttäneille yritteliäille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville ja itsenäiseen työskentelyyn kykeneville henkilöille. Alalla toimiminen edellyttää rakennusalan tuntemusta ja kohtuullisen hyvää terveyttä. Tämä hyvin työllistävä ala soveltuu hyvin myös naisille sekä maahanmuuttajille. Maahanmuuttajataustaisten hakijoiden kielitaitotason edellytetään olevan vähintään B.1.1.
Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.

Toteutus

Valinta koulutukseen suoritetaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Koulutukseen valituille osallistujille laaditaan kartoituksen pohjalta henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen sisältöjä ja kestoa ajatellen.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (7.30 – 14.00).
Koulutukseen voidaan valita 15 opiskelijaa.

Sisältö

Koulutuksen kesto on noin neljä kuukautta, kesto tarkentuu koulutuksen alussa tehtävällä henkilökohtaistamissuunnitelmalla, jolloin selvitetään opiskelijan koulutuksen kokonaistavoite ja aikataulutetaan välitavoitteet. Suunnitelmassa otetaan huomioon aikaisemmin opitut asiat ja työkokemuksen pituus.

Koulutuksen aikana opiskellaan eri työtehtäviä teoriassa ja käytännössä. Koulutuksessa opiskelija hankkii sellaiset tiedot ja taidot, että hän pystyy osaamisensa puolesta työllistymään alan työtehtäviin.
Koulutukseen kuuluu myös alalla tarvittavien korttien (esim. työturvallisuuskortti) suorittaminen ja sekä opiskelu- että työnhakuvalmennusta. Tarvittaessa voimme järjestää esim. rakennusalan ammatillista kielikoulutusta.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.
Koulutuksen teoria- ja rakennushalliharjoittelujakso sisältää esimerkiksi:
•    Rakennuspiirustukset ja merkinnät
•    Työturvallisuus, telineet, nostimet, valjaat, TR-mittaukset
•    Työmaapalvelut
o    Logistiikka työmaalla
o    Suojaukset
o    Siisteys
•    Työmaan pölynhallinta- ja pölynhallintasuunnitelmat

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 23.10. mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 668655.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Kysy lisätietoja

Jari Ahokas
Kouluttaja
puhelin 020 7461 364
jari.ahokas(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi