Talonrakentaja, Rakennusalan perustutkinto

Loading Loading...

Ajankohta 16.1.2017 - 28.9.2018
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 30.11.2016 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutus antaa opiskelijalle hyvät valmiudet ja perusteet työskennellä Talonrakentajana.Koulutuksen tavoitteena on antaa aikuisopiskelijalle valmiudet suorittaa rakennusalan perustutkinto näyttötutkintona. Suoritettavat tutkinnon osat riippuvat kunkin opiskelijan omasta taustasta ja osaamisesta.

Rakennusalan perustutkinto tarjoaa mahdollisuuden erikoistua kirvesmiestöihin, korjausrakentamiseen, muuraukseen tai rakennusalan moniosaajaksi. Talonrakentajana voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

 

Kohderyhmä

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät tai aikovat työskennellä rakennusalalla. Hakija voi olla työssäkäyvä tai työtön mutta hänellä täytyy olla riittävä suomen kielen taito.

Toteutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, verkko-opiskelua ja työssäoppimista (sekä rakennushalliharjoitteluna että työpaikoilla tapahtuvana). Opiskeluaika lähipäivinä on kello 7.30 – 14.00, työmailla noudatetaan sovittuja aikatauluja.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä työmaalla. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

 

Suorittamisaika

Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, yleensä noin 1,5-2 vuotta.
Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Sisältö

Rakennusalan perustutkinto koostuu kahdesta pakollisesta tutkinnonosasta ja neljästä valinnaista tutkinnonosasta, henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
Valinnaisista osista yksi saa olla osa toisesta tutkinnosta.
Jokaisen tutkinnonosan koulutuksessa opiskelijalle annetaan opetusta työn suorittamiseen, työsuunnitelman laadintaan, määrälaskentaan, työturvallisuuteen ja ympäristöasioihin sekä työn laatukriteereihin.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Perustustyöt
  • Runkovaiheen työt

Amiedussa opiskeltavat valinnaiset osat:

  • Muuraustyöt
  • Laatoitus
  • Rappaustyöt
  • Ulkoverhous- ja kattotyöt
  • Sisävalmistusvaiheen työt
  • Raudoitus ja betonointi
  • Korjausrakentaminen
  • Vedeneristys

Hinta

Koulutus on maksutonta valtionosuusjärjestelmän puitteissa. Paikkoja on rajoitetusti.

Kaikki opiskelijat maksavat tutkintomaksun 58 €, joka suoritetaan näyttötutkintoon ilmoittautumisen yhteydessä. Tutkintomaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä.

Osallistumisehdot

Koulutus on suunnattu peruskoulun tai ylioppilastutkinnon suorittaneille aikuisille.

Koulutuspaikka

Amiedu, Valimotie 8, HELSINKI
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Täytä sivulla oleva Hae koulutukseen -linkistä avautuva sähköinen hakulomake.

Hakemusten pohjalta sovimme haastatteluista, jossa selvitämme valmiutesi tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun. Ilmoitamme opiskelijavalinnoista henkilökohtaisesti.

Kysy lisätietoja

Pertti Kesänen
kouluttaja
puhelin 020 7461 223
pertti.kesanen(at)amiedu.fi

Terhi Viik
koulutusassistentti
puhelin 020 7461 310
terhi.viik(at)amiedu.fi

 

 

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi