Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto, Peligrafiikan osaamisala

Loading Loading...

Seuraavan koulutuksen arvioitu aloitusajankohta on vuoden 2017 alussa.

Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
Aika
Kesto n. 1 vuosi
Ilmoittautuminen/ Hakeminen ilmoitetaan myöhemmin


Tavoitteet ja hyödyt

Tavoitteet perustuvat työelämän ja tutkinnon vaatimuksiin. Koulutuksen avulla:

 • saat hyvät valmiudet toimia peligraafikon ammatissa
 • opit toteuttamaan 2D- ja/tai 3D-grafiikkaa peleihin
 • opit pelianimointia
 • opit toteuttamaan käyttäjäystävällisiä pelikäyttöliittymiä
 • opit pelien markkinoinnin perusperiaatteita
 • hallitset asiakaslähtöisen tuotantoprosessin ja sen dokumentoinnin
 • tunnet tekijänoikeuslainsäädäntöä sekä tarjous- ja tuotantosopimuskäytännöt
 • suoritat audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinnon

Kohderyhmä

Harrastatko piirtämistä? Pelaatko paljon? Haluatko toteuttaa parempia ja kauniimpia pelimaailmoja ja käyttöliittymiä? Koulutuksen avulla voit yhdistää taitosi ja toteuttaa luovaa ajattelua ja innovaatioita. Voit myös olla jo työssä pelialalla tai toimia itsenäisenä yrittäjänä. Englannin kielen ja tietotekniikan hyvä perusosaaminen on välttämätöntä. Opetuskielinä on suomi ja englanti. Koulutuksen soveltuvuus selvitetään työnäytteiden sekä alkuhaastattelun perusteella.

Toteutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja mahdollisen työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopetusta 3 kertaa viikossa. Koulutuksen alussa on viikon mittainen lähiopetusjakso. Koulutuksen aikana on syys-, joulu-, talvi- ja kesälomat.

Tavoitteena on verkostoitunut ja aktiivinen tapa opiskella. Opiskelu tapahtuu aktiivisesti pienryhmissä, jotka muodostetaan koulutuksen alussa. Pienryhmiä ohjaavat Amiedun kouluttajat verkossa, lähipäivillä sekä erikseen sovituissa ryhmätapaamisissa. Arvioitu työmäärä on noin 30-40h/viikko. Koulutukseen liitetään tarpeen mukaan kartoituksia, lähiopetusta, etätehtäviä, verkko-opiskelua ja työssä oppimista. Opiskelussa käytetään mm. Adobe Creative Cloud -ohjelmistoa, Unity 3D- sekä 3DsMax- mallinnusohjelmistoja, Amiedun verkko-oppimisympäristöä sekä hyödynnetään sosiaalista mediaa. Opiskelun aikana perehdytään myös ammattikirjallisuuteen ja verkko-opetusmateriaaleihin.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Tutkinnon voi suorittaa ilman valmistavaa koulutusta osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittava ammattitaito.

Suorittamisaika

Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisaika määräytyvät yksilöllisesti. Yleensä koulutus kestää noin 12 kuukautta. Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Sisältö

Pakollinen tutkinnon osa: Peligrafiikan tuotantoympäristöissä ja prosesseissa toimiminen

Valinnaisista tutkinnon osista vähintään kolme:

 • 2D grafiikan toteuttaminen tai 3D grafiikan tuottaminen (valitse vähintään toinen)
 • Konseptigrafiikan toteuttaminen
 • Käyttöliittymägrafiikan toteuttaminen
 • Teknisen grafiikan toteuttaminen
 • Pelianimaation toteuttaminen
 • Pelialan yrittäjälähtöinen toiminta

Hinta

Koulutus voidaan toteuttaa:
-    Ammatillisena lisäkoulutuksena valtionosuusjärjestelmän puitteissa: opiskelijamaksu on 850 €, jonka opiskelija maksaa itse. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä.
-    Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Kaikissa rahoitusmuodoissa opiskelija maksaa tutkintomaksun 58€ sekä materiaalimaksun 100€. Materiaalimaksu sisältää vuoden opiskelijalisenssin Digital Tutors-verkkopalveluun.

Paikkoja on rajoitetusti.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Seuraavan koulutuksen aloitusajankohta ei ole vielä varmistunut. Lähetä Amiedun asiakaspalveluun yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun koulutus seuraavan kerran tulee hakuun. Seuraavan koulutuksen arvioitu aloitusajankohta on vuoden 2017 alussa.

Kysy lisätietoja

Heidi Paal
kouluttaja
puhelin 020 7461 299
heidi.paal(at)amiedu.fi

Lähetä yhteystietosi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi